1.İl Ambulans Servisi Başhekimliği’ne yapılanbaşvurular (SABİM,CİMER Hizmet Değerlendirme, Vaka İnceleme, Öneri-Şikâyet, Tutanak, Başhekimlik personeli tarafından yazılan dilekçeler ve tutanaklar Ambulans Kaza Tutanağı) alınarak başvuru hakkında araştırma yapılır. Başvurular hakkında araştırma yapılması neticesinde; disiplin amiri tarafından Disiplin Soruşturması açılmasına karar verilirse sürecin başlatılması için İl Sağlık Müdürlüğü Disiplin Birimi’ne yazı yazar.
2.İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan disiplin soruşturmalarında muhakkikin hazırlamış olduğu Disiplin Soruşturma Raporu’nun disiplin amiri tarafından değerlendirilmesi ve ilgili personel hakkında son savunmanın alınması sağlanır.
3. Alınan savunma sonucunda Disiplin amiri tarafından verilen ceza kararını ilgili kişilere tebliğ eder.
4.Değerlendirme ile ilgili yapılan tüm yazışmaları İl Sağlık Müdürlüğü Disiplin Birimi’ne yazılı ve fiziki olarak gönderir.
5.Cezanın sicilden silinme taleplerini üst disiplin amirine sunar, verilen karar doğrultusunda kişinin kendisine ve/veya İl Sağlık Müdürlüğü Personel Hizmetleri Başkanlığı Disiplin Birimi’ne DYS üzerinden resmi yazı ile bildirir.
6.Başhekimliğimize intikal eden istinabe yolu ile ifade alma işlemlerini Başhekimlik adına yürütmek ve talep eden kurumlara iletir.
7.Disiplin amiri tarafından İnceleme başlatılmasına karar verilen başvurular ile ilgili personelden ifade talep eder ve ilgili personelden ifade alınır. Disiplin amiri tarafından alınan ifadenin değerlendirilerek sonuca karar verildiğinde verilen kararı ilgili personele tebliğ eder.
8. İl Ambulans Servisi Başhekimliği Lojistik Birimine gelen Ambulans Kazaları ile ilgili evrakların Disiplin Birimi tarafından kabulünü sağlar, konu ile ilgili belgeler toplanır ve başhekimlik incelemesi başlatılır. Yapılan başhekimlik incelemesi sonucunda İnceleme Formunu hazırlanarak İl Sağlık Müdürlüğü Disiplin Birimine yazılı bir şekilde gönderilir.
9. Yapılan değerlendirmeler sonucunda ambulans sürücüsünde asli kusur varsa, Disiplin Soruşturması yapılması için İl Sağlık Müdürlüğü Disiplin Birimi ile gerekli yazışmaları yapar.
10.Tüm Şiddet Vakalarının Bildirimi yapılır. Çalışan Hakları ve Güvenliği Komitesinde bulunan Disiplin Birimi personelleri beyaz kod bildiriminden sorumludur. (Bildirim yapılma yolları: 113 aranarak,Çalışan Hakları ve Güvenliği Birimine, İnternet üzerinden,www.beyazkod2.saglik.gov.tr adresine başvuru yapılır.)
11. Başhekimlik Disiplin Birimi’nden başka kuruma gönderilmesi istenilen ilgili evrakların Zimmet Defterine kaydı yapılarak evrak teslim edilir.
12.Şiddet olayı ile ilgili belgelerin toplanarak( Genel Adli Muayene Raporu, Vaka Genel Formu, Ses Kaydı, Ambulans Kayıt Formu, Nöbet Listesi, Hukuki Yardım Talep Formu, Kişisel Veri Paylaşım Bilgilendirme Formu, Olay Tutanağı vs) şiddet vakalarının Savcılığa ve Hukuk İşleri Koordinatörlüğü’ne bildirimini yapar.
13. Olayla ilgili tüm belgeleri 113 Beyaz Kod sistemine yükler.
14.ACİL.GKG.02-09 kod numaralı gösterge kartlarının veri hazırlanması, toplanması Kalite Yönetim Birimi’ne sunulması ve değerlendirmesi iş ve işlemlerinden sorumludur.
15. Tüm belge ve yazışmaların arşivlenmesini sağlar.
16.Başhekim ve İlgili İdari Amirlerinin verdiği diğer görevleri yapar.