1. İl Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı bulunan tüm ambulansların kayıtlarını güncel halde Ambulans mevcut durum formunda kaydını tutar. Ambulansların Trafik Sigortası, Fenni Muayene ve Kasko Sigorta işlemlerinin yapılması için gerekli hazırlıkları yapar. Gerekli evrakların Sağlık Müdürlüğü’ne gönderilmesini sağlar.
2. Zamanı geldiğinde Trafik Sigortası, Fenni Muayene ve Kasko Sigorta işlemlerinin yapılmasını sağlar.
3. İl Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı bulunan Tüm Birimlerde kullanılan alet ve malzemelerin Bakım Onarımın Formları kullanılarak rutin bakımlarının ve tamiratlarının yapılmasını takip eder.
4. İl Ambulans Servisi Başhekimliği’ne ait ölçüm yapan aletlerin kalibrasyonunun yapılması için Sağlık Müdürlüğü’ne bildirilmesini ve zamanı geldiğinde işlemlerin takibini sağlar.
5. İl Ambulans Servisi Başhekimliği’ne bağlı Birimlerde hizmetin aksamaması için demirbaş malzemeleri ve ambulansların ihtiyaç durumlarında karşılanması için gerekli organizasyonu sağlar. Gerekli durumlarda Sağlık Müdürlüğü’nden malzeme temini için gerekli çalışmaları yapar.
6. İl Ambulans Servisi Başhekimliği’ne ait Taşınır ve Taşınmaz tüm malzemelerin kayıtlarını tutar. Değişiklik durumlarında kayıtların güncellenmesini yapar.
7. İl Ambulans Servisi Başhekimliği’ne bağlı Birimlerden gelen Kaynak Talep Formlarının kaydını tutar. Karşılanması başhekimlikçe uygun görülen kaynakların temin edilmesi için gerekli birimlerle ve kurumlarla görüşmeleri yapar. Kaynakları temin ettikten sonra teslim formu ile teslimini yapar.
8. Personel ve Hasta güvenliği için güvenliği tehdit edici Ambulans kullanımlarını tespit ederek analizlerini yapar ve Başhekime sunar.
9. Başhekimliğe ait Hizmet araçlarının hizmet planlarını yapar ve takip eder.
10. Başhekim ve İlgili İdari Amirlerinin verdiği diğer görevleri yapar.
LOJİSTİK HİZMETLER BİRİM SORUMLU YARDIMCILARI VE NÖBETÇİLERİ
1. Hizmetin yürütülmesi amacıyla kullanılan ambulanslar, yedek ambulanslar ile ambulansta kullanılan tıbbi ve teknik malzemenin ve donanımı sürekli hizmete hazır halde bulunmasını sağlamakla sorumludur. Kullanılan ve yedek ambulansların hizmete uygun olup olmadıklarını kontrol eder, ambulans içinde hizmete uygun ve yeterli malzeme olup olmadığını kontrol eder, eksik malzeme ve donanımı saptar ve teminini sağlar.
2. GPS ve Navigasyon data hatlarının açılma, kapanma ve yeni hat tahsisini yapar.
3. GPS takibinden düşen ambulansların gerekçelerini araştırır, giderilmesi için gerekli girişimleri sağlar.
4. Entegre navigasyon cihazlarının çalışmasını izler, arızalananların tamir, bakım, onarımını sağlar, eksilenlerin yerine konmasını sağlar ve kusurlular hakkında gerekli yasal işlemleri başlatır.
5. İl Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı bulunan tüm ambulansların kayıtlarını güncel halde Ambulans mevcut durum formunda tutar. Ambulansların Trafik Sigortası, Fenni Muayene ve Kasko Sigorta işlemlerinin yapılıp yapılmadığını belirli aralıklarla kontrol eder, Ambulansların Trafik Sigortası, Fenni Muayene ve Kasko Sigorta işlemlerinin yapılması için gerekli hazırlıkları yapar. Gerekli evrakların Sağlık Müdürlüğü’ne gönderilmesini sağlar. Zamanı geldiğinde Trafik Sigortası, Fenni Muayene ve Kasko Sigorta işlemlerinin yapılmasını sağlar.
6. Ambulansların teknik sorunlarının ortaya çıkması halinde hizmetin aksamadan sürdürülebilmesi için gerekli tedbirleri alır, yedek ambulansın ve/veya tıbbi-teknik malzemenin ivedilikle ilgili ekibe/KKM’ye teminini yerinde yapar, teknik sorunların çözümü için ilgili kişi, birim ve servisten talepte bulunarak arıza ve eksikliğin derhal giderilmesini sağlar.
7. Yedek ambulansların periyodik temizlik, bakım ve kontrollerinin zamanında yapılmasını sağlar.
8. Temin edilen ve kaydı yapılan tıbbi ve teknik demirbaş ve sarf malzemelerinin depolanma ve ihtiyaç halinde dağıtımlarının yapılmasından sorumludur.
9. İl Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı bulunan tüm ambulanslar ile ambulanslarda kullanılan tıbbi-teknik alet ve malzemelerin ASOS üzerinde Bakım Onarımın Formları kullanılarak rutin bakımlarının ve tamiratlarının yapılmasını Lojistik Birimi ile koordineli olarak takip eder.
10. Acil durumlarda acil yardım istasyonlarının ilaç ve malzeme talebinin KKM ile koordineli çalışarak Depo Hizmetleri Birimi ile işbirliği içinde talebin giderilmesini sağlar.
11. Sağlık Müdürlüğü tarafından kıyafet iaşelerin hizmeti aksatmayacak şekilde KKM ve İstasyonlara görev yapan ilgili personele dağıtımının Lojistik Birimi ile koordineli olarak yapılmasını sağlar.
12. Personel ve hasta güvenliği için tehdit ve risk unsurları içeren durumların tespitini yaparak durumu ivedilikle Başhekime bildirir.
13. Ambulanslarda kullanılmak üzere küçük, büyük ve kuru hava oksijen dağıtım ve takiplerini yaparak acil durumlarda talep doğrultusunda ihtiyacın karşılanmasını sağlar.
14. İş kazalarının bildirimini ve takibini yapar.
15. Başhekimliğe bağlı basınçlı gaz tüp depolama alanının kontrol ve takibini yapar. Hazırlanan şartnameye göre ilgili firma ile koordineli çalışarak tüplerinin dolum takibini yapar. Tüp depolama alanın güvenliği sağlar.
16. Risk yönetimine ilişkin süreçlerin takibini yapar, risk analizlerinin yapılması için Müdürlüğümüzle koordineli çalışarak planlanması, değerlendirmesi, izlenmesi ve yönlendirilmesini sağlar. Risk analizi sonucunda tespit edilen iyileştirme çalışmalarının takibini yapar.
17. Haberleşme ile ilgili tüm arda ortaya çıkabilecek olası arıza ve sorunlarda hizmetin aksamadan sürdürülebilmesi için ilgili birimlerle işbirliği içerisinde gerekli tedbirleri alır, Başhekimliğe gönderilen ilgili Bakım Onarımın Formlarının ASOS üzerinde girişini ve takibini yapar, hizmetin aksamadan devam ettirilmesi amacıyla yedek malzemenin KKM ve ilgili İstasyona temininden sorumludur.
18. Yaşanan teknik sorunlar ve yapılan işlemler hakkında Başhekime bilgi verir. Nöbeti sırasında meydana gelen her türlü durumu ve olayı Nöbet Defterine kaydederek bir sonraki günün Nöbetçisine sabah 08.30-09.00 arasında devreder.
19. Başhekim ve ilgili İdari Amirlerinin verdiği diğer görevleri yapar